miércoles, 16 de septiembre de 2009

Papa, mama, no patiu; el ganivet talla.

I si no, que l'hi preguntin al meu pobre dit (l'índex de la mà esquerra) que ha patit danys col·laterals. Ha sortit perjudicat de l'elaboració d'una amanida, tot tallant tomate (ronde, posats a ser concrets). Salade que he acompanyat d'enciam i pasta a falta d'imaginació, originalitat i, sobretot, experiència.

Finalment ha sortit el Sol, després de dos dies de boira, núvols i quatre gotes comptades i suaus. No descarto que le soleil hagi decidit il·luminar-nos gràcies a mi. M'explico. Ahir a la tarda vaig fer un dels descobriments que més ressó tindran les properes dècades. El supermercat barra centre comercial que hi ha al costat de la residència (tot just a cinc minuts caminant per la mateixa vorera), conegut com Géant Casino, té wifi. Gratis. Gràcies i vive la France de nou! Conseqüències directes: ja no cal que em desplaci amb tramway deu minutets per trobar un banc lliure al centre de Grenoble on el vent no bufi o no ho faci amb ganes.

L'altra raó per la qual el dia s'hauria aixecat (alternativa que no em convenç del tot) és perquè avui la Domaine Universitaire acull le Forum des Sports (o alguna cosa que se li assembla). Vaja, un fòrum d'esports, en el que et pots inscriure a mil i una modalitats durant el dia d'avui i demà dijous. Evidentment jo no ho he fet ni ho faré.

I demà, 'l'esperada' réunion d'accueil pels Erasmus... Serà agradable sortir a l'hora de dinar per tancar-nos en una sala.

Les meves fonts m'han confirmat que el fred i la pluja també s'han estancat a la zona de Catalunya. A mi les botes i els mitjons del Monoprix no em molesten. Tampoc ho fan les samarretes del Fête d'hivern.

Un cop més, corroboro que el nivell d'anglès aquí dalt és tant o més pèssim que el meu francès. Tanmateix, s'agraeix tenir gent de França, Itàlia o, sense anar més lluny, el Vietnam, amb qui practicar-lo i de qui aprendre'n. També serveix per fer sopars internacionals i per descobrir semblances i diferències no només entre persones i països, sinó entre continents. Què més es pot demanar?

4 comentarios:

  1. Només portes una setmana i ja t'has tallat??? xD
    Almenys veig que culinàriament vas fent progressos!
    Una pregunta, com es conecta una des d'un supermercat?:O Vigila no fotis el portàtil a la secció de congelats! xD
    Però donaaaaaaaa per què no t'has apuntat a algooooo??? Vaga més que vaga xD
    Veja'm què et diuen a la reunió!

    Un congui-petó!

    Mireia

    ResponderEliminar
  2. T'imagino enmig de Grenoble, en un banc i amb el teu portàtil. Què pel·liculera i què bonic!

    Com estàs nina?

    Demà rebràs un correu a la safata d'entrada, és força urgent.

    Molta sort, i vigila que hi ha ganivets molt assassins!!! (i gent amb poca traça, tot s'ha de dir! ;) )

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Laura Joooo!!!!
    No sabia que havies anat a fer un curs accelerat de supervivència, jejejeje.
    Té a veure amb l'Erasmus, o...és de lliure elecció????
    Mica en mica t'en sortiràs (la gana és molt astuta, jajaja)

    Petonassos,
    Imma

    ResponderEliminar